image15

The bevis marks project

The project, supported by the National Lottery Heritage Fund, combines a suite of physical developments to improve the whole Synagogue complex. These will benefit the Community and those we welcome as visitors, people of all faiths and none, who want to experience our treasures and customs and find out more about Judaism and the history Bevis Marks can illuminate.


The entirely refurbished annexe will create a cultural, learning and visitor centre with displays, spaces which can be used for celebrations, meetings, lectures and workshops, and musical and artistic activities. There will be a new café and shop and enhanced access for all with a lift serving the basement and Ladies Gallery, together with:


•  A stunning public display of the Community’s priceless, ritual silver and other artefacts in the atmospheric undercroft 

•  An exhibition interpreting the stories behind Bevis Marks – its design and construction, the original Spanish and Portuguese community, other Jewish communities who have brought new life to the Synagogue in more recent years, and the cultural customs and traditions unique to this Community.  

•  New kitchen and visitor toilets 


The courtyard will be refurbished for outdoor events, including ramps to a new annexe entrance.


Our collections of silver, furniture and other objects will be restored, preserved and catalogued to high contemporary museum standards.

image16
image17